Kategorija: Atletika

Odlični rezultati na državnom prvenstvu atletičara

Na stadionu Bara u Sokolcu 28 svibnja 2016g u odličnoj organizaciji AK “Glasinac”održano je državno prvenstvo za cicibane/ke i pionire/ke. Nastupila su 22 kluba iz cijele BiH sa rekordnim brojem natjecatelja (preko350) što je pokazatelj da iz godine u godinu sve je veće zanimanje mladih za atletiku i da se ponovno ovaj sport vraća na velika vrata gdje mu je odavno i mjesto. HAK Zrinjski nastupio je sa osam atletičara u raznim disciplinama i ostvario odlične rezultate.

Moramo izdvojiti nastup Ivana Obradovića u konkurenciji cicibani (2005) koji se okitio sa dvije zlatne medalje i titulom dvostrukog prvaka države u disciplinama 60m (8,65) i 200m (29,29) čime je privukao ogromnu pažnju svih prisutnih,kako atletskih stručnjaka tako i publike. Sa ovim rezultatatima visoko je podigao rezultatsku ljestvicu
za sve ostale natjecatelje u BiH i pokazao da se u budućnosti sa pravom treba računati na njega.

Srebrenom medaljom se okitio i Kristijan Crnogorac(2005)skočivši u dalj (3m,94) i dokazao da je već duži niz godina u vrhu BiH atletike.

Treneri Dario Markić i Jadranko Leventić očekivali su dobre rezultate mladih atletičara,ali ovi rezultati nadmašili su sva očekivanja.

Izvrsni rezultati ostalih atletičara Zrinjskog donijeli su osobne rekorde: Ani Dorotei Markić, Nini Kurtović, Antoneli Mikulić, Magdaleni Šunjić, Klari Pejdo kao i osobni rekord ženske štafete 4x100m. Svi ovi rezultati su pokazatelji da HAK Zrinjski u nastavku sezone može računati na još dosta odličja.

Atletski klub Zrinjski na prvenstvu BiH u Sokolcu

Idućeg vikenda (subota 28.05.2016) održat će se Pojedinačno prvenstvo BiH za cicibane/ke i pionire/ke u atletici. Domaćin prvenstva je Sokolac, a organizator AK “Glasinac”. Pravo nastupa na ovom natjecanju imaju atletičarke i atletičari rođeni 2003 i mlađi, a za HAK Zrinjski će nastupiti:

– Ana Dorotea Markić (200m, dalj)
– Nina Kurtović (60m, dalj)
– Klara Pejdo (60m, dalj)
– Magdalena Šunjić (60m, dalj)
– Nika Koso (60m, 300m)
– Antonela Mikulić (60m, dalj)
– Kristijan Crnogorac (60m, dalj)
– Ivan Obradović (200m, dalj)

– štafeta 4×100 (Ž)