Kategorija: Ostali sportovi

Ostali sportovi

Odlični rezultati na državnom prvenstvu atletičara

Na stadionu Bara u Sokolcu 28 svibnja 2016g u odličnoj organizaciji AK “Glasinac”održano je državno prvenstvo za cicibane/ke i pionire/ke. Nastupila su 22 kluba iz cijele BiH sa rekordnim brojem natjecatelja (preko350) što je pokazatelj da iz godine u godinu sve je veće zanimanje mladih za atletiku i da se ponovno ovaj sport vraća na velika vrata gdje mu je odavno i mjesto. HAK Zrinjski nastupio je sa osam atletičara u raznim disciplinama i ostvario odlične rezultate.

Moramo izdvojiti nastup Ivana Obradovića u konkurenciji cicibani (2005) koji se okitio sa dvije zlatne medalje i titulom dvostrukog prvaka države u disciplinama 60m (8,65) i 200m (29,29) čime je privukao ogromnu pažnju svih prisutnih,kako atletskih stručnjaka tako i publike. Sa ovim rezultatatima visoko je podigao rezultatsku ljestvicu
za sve ostale natjecatelje u BiH i pokazao da se u budućnosti sa pravom treba računati na njega.

Srebrenom medaljom se okitio i Kristijan Crnogorac(2005)skočivši u dalj (3m,94) i dokazao da je već duži niz godina u vrhu BiH atletike.

Treneri Dario Markić i Jadranko Leventić očekivali su dobre rezultate mladih atletičara,ali ovi rezultati nadmašili su sva očekivanja.

Izvrsni rezultati ostalih atletičara Zrinjskog donijeli su osobne rekorde: Ani Dorotei Markić, Nini Kurtović, Antoneli Mikulić, Magdaleni Šunjić, Klari Pejdo kao i osobni rekord ženske štafete 4x100m. Svi ovi rezultati su pokazatelji da HAK Zrinjski u nastavku sezone može računati na još dosta odličja.

Tradicionalna priredba i novi uspjesi plesnog kluba Zrinjski

S velikom radošću i ljubavlju, Športski plesni klub Zrinjski i ove godine je organizirao svoju tradicionalnu plesnu priredbu Majčin dan. Tradicionalna priredba se održala 27.5.2016.g. u Lutkarskom kazalištu. Članice su izvele skoro sve koreografije koje su napravljene i plesane ove sezone. Ovogodišnji program priredbe obogatio je i nastup mladog mostarskog umjetnika i studenta solo pjevanja Hrvoja Merdže.

Članice su se nedavno vratile s natjecanja u Zagrebu i Riminiju, gdje su ostvarile zavidne rezultate. U Zagrebu su Zrinjevke osvojile šest 1. mjesta, tri 2. mjesta te po jedno 4. i 5. mjesto. Iz Riminija su se vratile s osvojena dva 1. mjesta i jednim 2. mjestom. Uz dostignuća, donijele su nova iskustva, prijateljstva i lijepe uspomene.
Radno se nastavlja do kraja sezone.

Za nekoliko dana slijedi natjecanje u Rimu, a potom Državno natjecanje u organizaciji Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini u Sarajevu. Državno natjecanje ujedno je i kvalifikacija za međunarodna natjecanja Internacionalne plesne organizacije (IDO). Svim trenerima, članicama i roditeljima želimo sve više uspjeha.

Vučina pobjednik 5. Međunarodnog backgammon turnira

Turnir je igran subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja 2016, u organizaciji Backgammon kluba Zadar po međunarodnim turnirskim backgammon pravilima i po švicarskom sistemu sa 7 mečeva do 9 poena. Draženko je kao najbolji igrač dobio pehar i novčani iznos predviđen za prvaka.

Pred Vučine treba reći da je Edževit Salijević još jedan igrač TK Zrinjskog dana 21.05.2016. godine u Donjem Vakufu u hotelu Vrbas na 4.rejting turniru osvojio drugo mjesto. Turnir je igran po uobičajenim pravilima tradicionalne tavle.

Tavla klub Vatrogasac i ove godine je organizovao turnir za sve igrače tavla saveza. Podršku turnira je dao gradonačelnik Huso Sušić koji je i otvorio ovaj turnir. Na turniru je sudjelovao 81. igrač iz cijele Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto osvojio je Ejub Idrizović iz Jablanice, drugo mjesto je pripalo Edzevit Salijeviću iz Zrinjskog Mostar, a treće mjesto osvojio je Dževad Hindić TA-KO Konjic.

Svi pomenuti igraci dobli su prigodne novcane nagrade diplome i pehare

Atletski klub Zrinjski na prvenstvu BiH u Sokolcu

Idućeg vikenda (subota 28.05.2016) održat će se Pojedinačno prvenstvo BiH za cicibane/ke i pionire/ke u atletici. Domaćin prvenstva je Sokolac, a organizator AK “Glasinac”. Pravo nastupa na ovom natjecanju imaju atletičarke i atletičari rođeni 2003 i mlađi, a za HAK Zrinjski će nastupiti:

– Ana Dorotea Markić (200m, dalj)
– Nina Kurtović (60m, dalj)
– Klara Pejdo (60m, dalj)
– Magdalena Šunjić (60m, dalj)
– Nika Koso (60m, 300m)
– Antonela Mikulić (60m, dalj)
– Kristijan Crnogorac (60m, dalj)
– Ivan Obradović (200m, dalj)

– štafeta 4×100 (Ž)

Karatisti Zrinjskog kreću punom snagom u novu sezonu

Karataši Karate kluba “Zrinjski” Mostar u novu godinu kreću punom snagom. Zimske pripreme koje se održavaju u Neumu su već u odmakloj fazi. Preko dvadesetero djece pod budnim okom trenera Marka Opančara i Marka Mikulića se već tri dana nalaze u Neumu na zimskim pripremama, koje ce posluziti kao uvertira u nastavak sezon. Sezone koju će karataši karate kluba “Zrinjski” sigurno dočekati u odličnoj formi.

Da bi se spremili za nadolazeća natjecanja koja idu kroz drugu polovicu prvog mjeseca i čitav drugi dio sezone mladi karatasi žrtvuju svoje praznike da bi što spremnije dočekali nadolazeće izazove. Uz vrhunski smjestaj, odličnu hranu i sve ostale preduvjete za odlične treninge dobar rezultat na idućim natjecanjim sigurno neće izostati.

Pripreme će trajati do nedjelje 10.1. što je sasvim dovoljno za podizanje forme na višu razinu i odličan nastavak sezone. Karate klub Zrinjski bi ovim putem želio zahvaliti određenim gospodarskim subjektima koji su potpomogli odlazak nasih karatasa na pripreme kao sto su : Bakalarkomerc, Biokomerc, Toni samoposluga, Zbim Mostar i Koržan Mostar.