Kategorija: Tavla

Vučina pobjednik 5. Međunarodnog backgammon turnira

Turnir je igran subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja 2016, u organizaciji Backgammon kluba Zadar po međunarodnim turnirskim backgammon pravilima i po švicarskom sistemu sa 7 mečeva do 9 poena. Draženko je kao najbolji igrač dobio pehar i novčani iznos predviđen za prvaka.

Pred Vučine treba reći da je Edževit Salijević još jedan igrač TK Zrinjskog dana 21.05.2016. godine u Donjem Vakufu u hotelu Vrbas na 4.rejting turniru osvojio drugo mjesto. Turnir je igran po uobičajenim pravilima tradicionalne tavle.

Tavla klub Vatrogasac i ove godine je organizovao turnir za sve igrače tavla saveza. Podršku turnira je dao gradonačelnik Huso Sušić koji je i otvorio ovaj turnir. Na turniru je sudjelovao 81. igrač iz cijele Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto osvojio je Ejub Idrizović iz Jablanice, drugo mjesto je pripalo Edzevit Salijeviću iz Zrinjskog Mostar, a treće mjesto osvojio je Dževad Hindić TA-KO Konjic.

Svi pomenuti igraci dobli su prigodne novcane nagrade diplome i pehare

Dreženko Vučina pobjednik međunarodnog turnira

U Zagrebu se od 4-6.12.2015 održao deveti međunarodni turnir Zagreb backgammon open. Turnir se smatra po kvaliteti igrača jednim od jači u Evropi..Pored evropski prvaka igrača iz Hrvatske,na turniru su igrali igrači iz Njemačke,Austrije,Makedonije,Bosne i Hercegovine,Slovenije, Mađarske,Češke i Rumunije.

Pobijednik turnira je igrač TK Zrinjski Givova Dreženko Vučina Džaka koji je finalu pobijedio njemačkog igrača Tobiasa Helwaga. Draženko kao najbolji igrač dobio pehar sliku i novčani iznos koji je predviđen za prvaka Poredak.OPEN (53): 1-Draženko Vučina (Bosnia-Herzegovina), 2-Tobias Hellwag (Germany), 3/4-Hase Mašić (Bosnia-Herzegovina) / Nihad Turčinović (Bosnia-Herzegovina), 5-Neculai Draganuta (Romania), 6-Hasan Lonić (Bosnia-Herzegovina Pored Vučine, iz Mostara su sudjelovali Boro Bukvić ,Senad Jelin i Marin Marić igrači TK Zrinjskog -Givova i Alma Pašić igračica TK Bijepoljac.

Još jednom u ime kluba TK Zrinjski Givova iskrene čestitke Draženku Vučini za prvo mjesto u Zagrebu i za sve uspješne rezultate koje postigao u 2015. Inače Vučina je na ukupnoj listi tavla saveza BiH završio na prvom mjestu
UKUPNA LISTA 2015

Prezime i ime Klub BOD
1 Vučina Draženko Zrinjski-Givova 614,0
2 Spahić Edin Stari grad 609,5
3 Zirojević Vladimir Zar 604,5
4 Hurem Ešref Šajna 602,5
5 Dedaković Samid Brezovo Polje 601,5
6 Čolaki Senad Vratnik 598,5
7 Ćatic Meho Stari Grad 593,5
8 Delalić Kadrija Ta -Ko 593,0
9 Hadžiomerović Almir Stari grad 592,5
10 Jelin Senad Zrinjski-Givova 589,5