Kako je Luka Modrić igrao u dresu Zrinjskog

Hrvatski kapetan Luka Modrić često ističe kako mu je sezona 2003./2004. u Zrinjskom iz Mostara jedna od najvažnijih u nogometnom sazrijevanju.

Tek je bio postao punoljetan, a Dinamo ga je poslao na kaljenje u fizički zahtjevnu ligu BiH gdje mu je najteže bilo igrati u Banjoj Luci, Zenici i Trebinju.

U Trebinju je, kod Leotara, dobio dobrih batina.

“To što sam do dolaska slušao o ligi, potvrdilo se i na terenu. Premijer liga je bila dosta gruba, a pogotovo je bilo teško igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banjoj Luci i Zenici. Suci jednostavno nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. U Trebinju su stradali moji najdraži štitnici s likom Ronalda koje mi je poklonio otac Stipe. Neki frajer mi je ušao na nogu metalnim čepovima kopački i probio rupu u plastičnom kostobranu”, napisao je u autobiografiji “Moja igra”, prenosi Index.hr

Javili su se potom iz Trebinja, konkretno defenzivac Zdravko Šaraba. On detaljno pamti što se događalo na toj utakmici.

“Iskreno, nije on puno pogriješio. Dobio je tada dobre batine od cijele naše obrane. Bio je to revanš Kupa koji smo dobili 1:0. Nešto prije toga smo igrali u Mostaru i znali smo tko nam dolazi. Modrić je bio mlad, ali već tada se vidjelo da će izrasti u paklenog igrača. Nismo znali da će doći do Reala, ali se vidjelo da je vrhunski potencijal”, rekao je Šaraba za Glas Srpske.

Osvrnuo se na grubu igru o kojoj je Modrić pisao.

“Znajući kakav je kriterij suđenja, nismo čekali da Modrić primi loptu i okrene se u duel jedan na jedan, već smo odmah startali i to maksimalno oštro. Na toj utakmici je on igrao najviše po mojoj strani, tako da smo imali najviše duela. Za svaki slučaj sam uvijek imao osigurača iza leđa jer smo znali da ga jedan igrač ne može zaustaviti. Tako da se na toj utakmici nije naigrao, ali zato je dobio po nogama. Ne mogu se sjetiti tko mu je probio kostobran, možda sam to čak bio i ja.”

Šaraba je oduševljen karijerom Luke Modrića koji je 2018. proglašen za najboljeg igrača svijeta.

“Mislim da je zaslužio sve trofeje. Napravio je zaista sjajnu karijeru, kruna je bila Svjetsko prvenstvo i trofej za najboljeg igrača, a ja i danas znam se pohvaliti u društvu kako je to bio igrač kojeg sam svojevremeno pobijedio”, našalio se za kraj./HMS/