Marijan Marić: U Mostaru momci znaju igrati samo nemaju priliku pokazati

Marijan Marić, Mostar je prije nekoliko mjeseci zamijenio Skopjem, a upravo je to bio povod za razgovor s nekadašnjim rukometašem Zrinjskog, piše Hercegovina.info.

Evo prošlo je nešto više od tri mjeseca od kad ste potpisali za RK Metalurgh, kratki utisci!

Tri mjeseca u novom klubu su stvarno brzo prošla. Na novu sredinu sam se polako navikao i sad je sve odlično. Ekipa koja je već dugo u Metalurgu je super. Većina momaka je mojih godina tako da se nije bilo teško naviknuti. A grad Skopje je izvrstan, metropola i nikad dosadan.

18. rujna ste igrali makedonski Super kup protiv prošlogodišnjeg osvajača Lige prvaka Vardara. Kakav je osjećaj igrati veliki makedonski derbi?

To nam je bila prva regularna utakmica. Osjećaj je bio izvanredan. Velika je čast igrati protiv osvajača Lige prvaka. Igrači koje sam pratio preko televizije sada sam imao priliku igrati protiv njih. Neopisivo.

Marijane, možete li povući paralelu između makedonske lige i Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Makedosnka liga je bolje organizirana, svaka utakmica je popraćena s livestream. U glavnom dijelu je 10 klubova i samim tim kvaliteta je veća nego u BiH. Bh liga može puno bolja biti kada bih se skratila i bolje organizirala, jer ima dosta dobrih igrača u toj ligi

Zrinjski ste napustili s osvojenim kupom op.a. prvi u povijesti kluba, a vjerojatno pratite situaciju koja baš i nije sjajna.

Bilo je vrijeme za daljnji iskorak. Prelijepih 4 sezona u prvom timu Zrinjskog. Situacija je sada loša. Žalosno je što se sve to tako odvilo za nove momke koji imaju veliku želju da igraju premijer ligu. Vjerujem da će bolja vremena doći za sport u Mostaru, u području u kojem momci znaju igrati samo nemaju priliku pokazati.

Nakon Igora Karačića nadamo se da ćete i vi ostaviti dubok trag u makedonskom rukometu i naravno okititi se kojim naslovom.

Hvala na željama. Igor je dosegao vrhunac i u Skopju je najomiljeniji što je i zaslužio igrama za Vardar. I nakon njega kada kažete da ste iz Mostara sve je lakše haha.

Marijane, sretno u nastavku prvenstva i da što bolje predstavite mostarski rukomet na međunarodnoj sceni!