Mostarski Zrinjski ‘zaledio’ Velež na -18 bodova

13. kolo Premijer lige BiH otvoreno je gradskim derbijem u kome je FK Velež dočekao HŠK Zrinjski. Utakmica je igrana po jakoj buri koja je u dobroj mjeri ometala igru. Momčadi su nastupile u sastavima:

FK VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Ovčina, Vehabović, Salčin, Džanković.

HŠK ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Zlomislić, Savić, Jakovljević, Memija, Juranović, Tičinović, Šipovac, Bilbija.

Prvi dio nije donio puno toga lijepog, jer je kako smo već napisali bura ometala igru. Nije bilo ni puno prigoda, tek ćemo spomenuti udarac Radovića iz slobodnog udarca, te pokušaj Tičinovića s druge strane. U 31. minuti zbog ozljede kod Zrinjskog je izašao Šipovac, a ušao je Sabljić. U istoj minuti Velež mijenja Radovca sa Džankovića.

U drugom dijelu Zrinjski preuzima inicijativu, i rezultat toga je pogodak Bilbije u 61. minuti za 0:1. Nakon vodstva Plemića dvostruka izmjena na obje strane. Kod Veleža su u ušli Brandao i Peco, a kod Zrinjskog Bašić i Malekinušić.

Do kraja utakmice Zrinjski je čuvao rezultat, a Velež je pokušavao doći do poravnanja. Imao je Zrinjski dobru prigodu preko Malekinušića, a Velež preko Zvonića čiji je šut izblokirao Bilbija. U 90 minuti Velež ostaje s igračem manje jer je drugi žuti dobio Radović. Utakmica je završila zasluženom pobjedom Zrinjskog 0:1.

Fotografije sa utakmice pogledajte OVDJE.