Nemanja Bilbija na korak do vječne liste najboljih strijelaca HŠK Zrinjski

Kapetan Zrinjskog, Nemanja Bilbija, ponovo igra na jako visokom nivou i najzaslužniji je što je Zrinjski trenutno tu gdje jeste, u samom vrhu Premijer lige BiH.

U razgovoru za Mozzart sport Nemanja Bilbija je govorio o trenutnoj formi, nekim ranijim vremenima, kao i o navodnoj golgeterskoj krizi u kojoj se našao na početku ove sezone.

– Iskreno, mislim da je ta ‘loša forma’ više potencirana od strane medija, nego što je to bilo zaista tako. Kada nisam postizao golove, igrao sam jako dobro i ulazio u šanse. To sam i dokazao i evo već sam uspio da dođem u borbu za najboljeg strijelca lige, što i radim već godinama u najjačem rangu našeg natjecanja. Želim samo da me zdravlje posluži i mislim da ću oboriti sve rekorde, rekao je Nemanja Bilbija za Mozzart sport.

Dva gola dijele Nemanju Bilbiju od vrha vječne liste najboljih strijelaca i preskakanja legendarnog Krešimira Kordića.

– Naravno da mi to mnogo znači i daje mi vjetar u leđa. Iskreno, imam želju da oborim sve rekorde i mislim da mogu doći do toga. Naporno radim da izgledam ovako na terenu, da postižem golove, da pobjeđujemo i osvajamo titule. Naravno, kada se uz to obaraju rekordi onda je sve mnogo draže. Iskreno, mislim da nema dosta igrača koji ovoliko godina traju na ovakvom nivou. Imam veliko samopouzdanje, radim na sebi i ubijeđen sam da ću tako i nastaviti