Odlični rezultati APK Zrinjski na turniru u Zadru

U vrlo jakoj konkurenciji 11. međunarodnog plivačkog mitinga ‘Sv. Krševan’ u Zadru, plivači APK Zrinjski Ivan Ivanković i Kristian Alpeza ostvarili su iznimne rezultate. Ivan Ivanković (2007.) je osvojio dva odličja, zlatno u utrci na 400m slobodno i srebrno u utrci na 800m slobodno. Godinu dana stariji Kristian Alpeza izborio je brončano odličje u utrci na 800m slobodno.

Inače, APK Zrinjski su na ovom natjecanju predstavljale dvije plivačice (Klara Komadina i Karla Grubišić) i 9 plivača (Kristian Alpeza, Ivan Ivanković, Roko Šunjić, Luka Barbarić, Filip Pavlović, Filip Miloš, Nikola Alpeza, Viktor Jurešić i Bruno Pranjić). Izaslanstvo je vodio trener Marinko Ferenc. ‘Plemići’ su imali 63 nastupa. Isplivali su bolje rezultate i tako još jednom dokazali kvalitetu rada u ovom mostarskom plivačkom klubu.

Turnir Sv.Krševan se tradicionalno održava u prigodi obilježavanja Dana grada Zadra i njegova zaštitnika, a ove godine je okupio 623 kadeta i mlađa kadeta iz 32 kluba Hrvatske, Slovenije i BiH.