Pogledajte utakmice malih Plemića na Arena Cupu 2019.

HŠK Zrinjski godište 2009. na Arena Cupu 2019.

Proteklog vikenda mali nogometaši HŠK Zrinjski rođeni 2009. godine nastupili su na turniru Arena Cup u Mostar. Turnir u organizaciji Škole nogometa AS Međugorje privukao je više od 80 klubova iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a djeca su se natjecala u četiri uzrasne kategorije.

HŠK Zrinjski je nastupio u sva četiri godišta, a zapažene rezultate napravili su Plemići rođeni 2009. i 2011. godine.

Dječaci rođeni 2011. godine na kraju su završili kao treći. U polufinalnoj utakmici poraženi su od UŠS Sport Talent s 0:3, a u borbi za treće mjesto mali Plemići su bili bolji od ŠF Derby Sarajevo. U regularnom dijelu utakmice rezultat je glasio 3:3, a nakon boljeg izvođenja penala rezultat je bio na strani Plemića 6:5.

Dječaci rođeni 2009. imali su dosta zapažen nastup na ovom turniru. Prvi dan turnira mali Plemići su zabilježili dvije pobjede. U prvoj utakmici su slavili protiv vršnjaka iz ŠF Fortuna Mostar s rezultatom 3:0.

U drugoj utakmici mali nogometaši su napunili mrežu FK Hercegovac iz Bileće s 6:1.

U subotu su mali Plemići odigrali samo jednu utakmicu iako je bilo planirano odigravanje dvije utakmice. U prvoj utakmici Plemići su slavili protiv ekipe Malog Mosta s 6:0. Golove u toj utakmici su postigli Ivan Miletić 2 gola, Sandro Zovko, Petar Bošnjak, Leon Špec i Domagoj Matić, po jedan gol.

Utakmica između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg bila je zbog jakog nevremena prebačena za nedjelju.

U nedjelju su utakmica krenule dosta rano, ali na žalost vrijeme nije dalo normalno odvijanje turnira, te su se završne utakmice prebacile u Arena Sport Centar. SRC Kantarevac je bio gotovo pod vodom, ali se i u takvim uvjetima pokušalo igrati nogomet.

U malom hercegovačkom derbiju sastali su se nogometaši HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg. Utakmica koja je odlučivala o prvom mjestu na ljestvici pripala je malim nogometašima iz Mostara, a jedini gol na utakmici postigao je Sandro Zovko. O uvjetima kavi su vladali na terenu najbolje se možete uvjeriti u narednom video prilogu.

Nakon Širokog Brijega, Plemiće su očekivale završne utakmice turnira. U četvrtfinalu su se sastali sa ekipom ŠN Tiki Taka. Uvjeti za igru su bili nemogući o čemu svjedoči i naša snimka, te je nakon ove utakmice odlučeno da se sve utakmice ovog godišta prebace u Arena Sport Centar.

U možemo slobodno napisati vaterpolo utakmici bolje su se snašli mali Plemići te golovima Domagoja Matića i Ivan Miletića pobijedili s 2:1.

Prebacivanjem utakmica u Arena Sport Centar utakmice su se morale prilagoditi terenima na kojima se igralo, te se umjesto 6+1 igrača na terenu igralo s 4+1. HŠK Zrinjski je utakmicu polufinala odigrao sa ekipom HNK Šibenik u kojoj su mali Plemići zabilježili pobjedu od 4:1. Golove su postigli: Domagoj Matić 2 gola, te Ivan Miletić i Marko Drežnjak.

U finalu male Plemiće dočekali su nogometaši HŠK Posušje koje je u polufinalu bilo bolje od nogometaša FK Velež sa 4:0. Dosta zanimljiva utakmica donijela nam je i četiri pogotka u obje mreže. Rezultatom 2:2 prišlo se izvođenju penala u kojima su više sreće imali mali nogometaši iz Posušja te slavili 4:3. Dva gola u ovoj utakmici postigao je Josip Buhovac.

Za 2009. godište na ovom turniru su nastupali: Luka Ćosić, Josip Buhovac, Sandro Zovko, Domagoj Matić, Roko Krešić, Lovro Škrobo, Vito Avmedovski, Ivan Miletić, Leon Špec, Robert Tomić, Marko Palac, Marko Drežnjak, Petar Bošnjak, Zlatko Ivanković i Ivano Vasilj. Treneri ekipe: Dragan Vrdoljak i Ivan Dominiković.